Magyar műsorvezetője lesz a világ legfontosabb szakácsversenyének! Szakítva az évtizedes hagyományokkal, 2017. januárjában, a jubileumi 30. Bocuse d’Or verseny első számú műsorvezetője - először a verseny történetében - nem egy francia, hanem a magyar Jókuti András lesz - Számolt be róla a TMC Group hivatalos Facebook oldala tegnap:
Találd meg azt, amit szeretsz csinálni és nem kell többet egy napot sem dolgoznod! Hiába hallani ezt egyre többet, mindaddig, ameddig nem tapasztaljuk meg, távolinak és elérhetetlennek tűnik. Jókuti Andrással két évvel ezelőtt beszélgettünk sikerekről, motivációról, gasztronómiáról és nem utolsó sorban erről a fajta inspiráló szenvedélyről is!
„Egy igényes férfi megválogatja, hogy hol és mit eszik” – A teljes, Jókuti Andrással készült interjú.
Egy igényes férfi…
…nagyon megválogatja, hogy hol és mit eszik. Minőségre törekvő, nem pénztermelésre szakosodott, hanem szakmailag jó étterembe megy, ott pedig gondosan választ, mert van gasztronómiai műveltsége.
Sikeres embernek tartod magad?
A válasz igen. Olyan szempontból sikeres vagyok, hogy büszke lehetek arra, amivel foglalkozom, nem kell olyan kompromisszumokat vállalnom, ami szégyenre adhatna okot.
“Sikeres embernek mondhatom magam, mert nagyon sok álmom már teljesült és azért is, mert van még olyan, ami nem, így tudok még miért tovább küzdeni.”
Van-e kedvenc ételed és van-e olyan, amit nem tudsz elfogyasztani?
Nincs kedvencem, nem vagyok kedvences, ez szerintem nagyon be tudja szűkíteni az ember látókörét. A vietnámi, japán, perui, francia és a magyar konyha azonban nagyon közel áll a szívemhez. Egy fine dining helyen egy fantasztikus étel ugyanúgy el tud varázsolni, mint édesanyám lábszárpörköltje. Egy dolog van, amit viszont nem tudok megenni, ez pedig a közepes minőségű étel. Nem az egyszerű ételekre gondolok, hanem a minőségre, mert egy paprikás krumpli is lehet rendkívül finom, ha jól, jó alapanyagokból van elkészítve. Alapvetően mindenre nyitott vagyok, csak a minősége stimmeljen.
Mekkora szerepet játszik az egészségtudatosság a mindennapjaidban?
Egyre nagyobb szerepet. Alapvetően én harcos húsevőként indultam neki a világnak. Az utóbbi időben azonban sikerült felfedeznem, hogy a zöldségekben is mekkora élvezeti érték van, mennyire változatos és izgalmas téma tud lenni. Ha tehetem mellőzőm a cukrot, de azt azért elismerem, hogy az étkezéseket én még mindig élmény és íz oldalról közelítem meg. Persze azért, ha az ember minőségi alapanyagokból készült ételeket készít, azzal általában együtt jár az is, hogy ezek az ételek egészségesek, egészségesebbek is. Ezen kívül pedig elkezdtem maratonokat futni, emiatt pedig ügyelnem kell a helyes táplálkozásra is.
Olvass tovább! A teljes, Jókuti Andrással készült interjú elérhető ITT.